„Eu îi sfătuiesc pe șoferii care au luat amendă azi să se ducă să conteste în instanță. Și eu am fost amendat de poliție și m-am dus și am contestat când am considerat că mi s-a făcut o nedreptate”, a declarat Răzvan Cuc.
El a susținut că OUG 21/2019 nu a fost adoptată împotriva serviciilor de tip Uber.
„Ce am reglementat noi până-n acest moment nu interzice Uber să funcționeze pe piață. Deci asta este un subiect folosit de anumiți oameni în campania electorală doar pentru a veni cu un subiect în presă. (…) Problema acestor platforme trenează de vreo cinci ani. (…) Ordonanța care fost… Văd că toată lumea spune că am interzis Uber. Nu, noi am dat o ordonanță care vine să combată pirateria. Eu, din câte știu, piraterie înseamnă când transporți persoane și nu declari acele sume. Eu știu că la uber se face plata online. Deci nu sunt pirați”, a mai spus ministrul Transporturilor.
Modificările operate de Executiv la Legea taximetriei, adoptate ca urmare a protestelor taximetriștilor, au intrat în vigoare joi. Reprezentanții Uber și Taxify au anunțat că aplicațiile nu pot fi închise, dar va rămâne la latitudinea șoferilor dacă mai ies sau nu pe traseu. Executivul a adoptat pe 29 martie ordonanța de urgență pentru modificarea Legii 38/2003 care reglementează transportul în regim de taxi și de închiriere.
Vicepremierul Daniel Suciu a anunțat, miercuri, că Guvernul lucrează la un act normativ care să reglementeze activitatea de ride-sharing, în contextul în care OUG care a modificat legea taximetriei care intră joi în vigoare nu are prevederi clare pentru Uber și Taxify.